Ontspannings- of klachtgerelateerde massage, dorntherapie.

Wat is Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze. Het gaat uit van het idee dat op de voeten (en handen/oren) reflexzones zitten die corresponderen met de organen, weefsels, klieren, zenuwen, etcetera in het lichaam. 
Door deze zones te masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. 

De Voetreflexplus is de chinese variant en gaat uit van meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Deze chinese reflexzonemassage, geïntroduceerd in Nederland door Marga van Erp, is een prachtige aanvulling op de westerse reflexzonetherapie. De westerse en chinese insteek versterken elkaar. 
Zo wordt het beste van 2 werelden gecombineerd. 

Reflexzonetherapie is voor alle leeftijden. Ook baby's en kinderen kunnen met reflexzonetherapie behandeld worden. 

Reflexzonetherapie werkt ontspannend, waardoor lichaam en geest tot rust komen. 
Reflexzonetherapie kan prima ingezet worden als aanvullende behandelmethode (denk o.a. aan ondersteuning fysiotherapie), en ook preventief gebruikt worden (bijvoorbeeld om ziekteverzuim tegen te gaan in het bedrijfsleven). Het is geen vervanging van reguliere geneeskunde. Reflexzonetherapie kan ook ingezet worden bij diverse klachten. 

Als u besluit een klacht aan te willen pakken, wordt er voor u een behandelplan opgesteld, dit wordt met u besproken. De eerste behandeling duurt altijd iets langer omdat er een vragenlijst met u wordt doorgenomen om een goed beeld van uw klachten te krijgen. Als u een behandeltraject ingaat, is het wenselijk dat u zo'n 5 keer wekelijks komt, waarna we samen evalueren of de therapie aanslaat. Hierna kunnen we meer tijd tussen de behandelingen gaan plannen. 

In 2017 heb ik de bijscholing van Sally Kay gevolgd. Zij is gespecialiseerd in lymfedrainage op de voeten bij vrouwen die kanker hebben (gehad) en waarbij de lymfeklieren (deels) verwijderd zijn. Bij deze behandeling kan er resultaat gemeten worden (in arm of been). 
Sally heeft in samenwerking met de engelse kankerbestrijding ook gedegen onderzoek kunnen uitvoeren naar haar methode. Daarbij is aangetoond dat haar methode werkelijk zorgt voor afvoer van het overtollige vocht. Na maanden, ook als er geen vervolg van de 1e vier behandelingen plaatsvond, was er nog steeds meetbaar minder vocht in de ledematen van de cliënten. 

Reflexzonetherapie kan helpen bij o.a.:

 - Stress en vermoeidheidsklachten
- Lymfoedeem
- Hoofdpijn
- Menstruatieproblemen
- Rug-, nek-, en schouderklachten
- Gewrichtsklachten
- Ademhalingsklachten
- Zwangerschapsproblemen, of problemen met Zwanger worden
- Allergieën
- Pijnklachten
- en nog zoveel meer.... ! vraag gerust meer informatie via het contactformulier of bel mij eens op.